top of page

Hvad er en profilvideo ?

 

En profil video er en bestemt genre inden for videoproduktion, som indeholder budskaber, mere end konkret salg – mange kalder det på dansk en “firmapræsentationsvideo”. De ting, der kendetegner profilvideo er typisk:

  1. Det er en kort video på omkring 1 minut.

  2. Den tegner en profil eller præsenterer en virksomhed eller en person

  3. Den handler som oftest mere om at formidle følelser og værdier, end om at konvertere til konkret salg i en webshop, som eksempelvis produktpræsentationer er mere egnede til.

  4. En videoprofil er derfor ofte også lidt længere og har mere fokus på historiefortællingen modsat reklamefilm, som er lidt mere “lige på og hårdt” med salget.

 

Derfor er en profilfilm en god forretning

Der findes 15-20 forskellige typer videoproduktion og profil- og præsentationsvideo er nok den af dem, der rammer den bedste balance mellem indsats og udbytte – kort sagt er profilvideo den mest kosteffektive videoproduktion af flere årsager.

 

En profilfilm er ofte længerevarende – for nogle i flere år – hvor eksempelvis en reklamefilm typisk er mere “her og nu” og brænder ud efter få dage eller uger på nettet
 

Til profil video kan vi ofte tage udgangspunkt i nogle produktionsskabeloner, så vi ikke skal opfinde alt fra bunden – det betyder at det er meget effektivt og hurtigt at producere en profil film, hvor eks. en serie af instruktionsfilm kan tage 5-10 gange så længe fordi alt skal bygges op fra grunden.

 

Det betyder ikke at alle filmene er ens men blot at de ofte følger en skabelon for opbygning, ligesom et godt pop-hit i radioen, og derfor er lette at gå i gang med.
Da vi er blevet meget skeptiske (ja ligefrem irriterede) over traditionelle reklamefilm, får profil-film meget mere lov til at få vores tid – ofte fordi de er underholdende og ikke anmasende og i sidste ende giver det mere salg – omend lidt mere indirekte.

 

bottom of page